Винаги, когато нямам много време, приготвям тази баница за обяд. Тя е

...
Винаги, когато нямам много време, приготвям тази баница за обяд. Тя е
Коментари Харесай

Най-хубавата баница с готови кори – все едно е с домашни! Залейте я с това и ще се надуе до небето:

Винаги, когато нямам доста време, подготвям тази баница за обяд. Тя е засищаща и доста вкусна. Винаги, когато я поднасям на гостите, те ме засипват с похвали и си мислят, че съм я правила с домашни кори. Заливката е фантастична и в действителност прави цялата магия. Запишете си тази рецепта – просто, елементарно и бързо. Ето какво ви би трябвало:

Най-вкусната баница с подготвени кори

Продукти:

(измерени с една и съща чаша от 150 мл или приблизително)

500 г подготвени кори за баница

2 чаши прясно мляко

1/2 пакетче суха квас (5 г или една чаена лъжичка)

1 чаена лъжичка захар

3 яйца

2 чаши газирана вода

2 чаши олио

сол на усет

500 г сирене

10 супени лъжици брашно

Приготвяне: 

Загрейте две чаши мляко, до момента в който се затопли, само че не би трябвало да е горещо. В по-дълбок съд изсипете половин пакетче суха квас с хладкото мляко и прибавете една чаена лъжичка захар. Разбъркайте добре, с цел да се хомогенизират съставките, след което оставете на топло място за 10 минути, с цел да се задейства маята.

 топло мляко

 яйца с олио

В друга по-дълбока купа счупете три яйца и ги разбийте с бъркалка. Добавете две чаши газирана вода и две чаши олио. Добавете половин чаена лъжичка сол, след което разбъркайте още веднъж, с цел да изравните съставките.

 яйца с олио

 яйчена примес

Към тази примес прибавете задействаната квас. Имайте поради, че всичко от яйца до газирана вода и олио, всички съставки би трябвало да са на стайна температура.

 яйца разбъркани

Започнете да добавяте 10 супени лъжици брашно към тази течна примес, като бъркате непрестанно. Необходимо е брашното да се поеме добре и да се „ накисне “ в течността, като сместа не би трябвало да има бучки.

Сместа е подготвена, тъй че отворете корите върху работната повърхнина. Отделете една кора, след което я намажете по цялата повърхнина с приготвената примес. Покрийте я с втора кора, след което я намажете тъкмо като първата. Направете същото и с третата кора.

 намазана кора за баница

 кори за баница

След като намажете третата кора, нанесете плънката в единия край (по-дългия), в тази ситуация прясно сирене, след което започнете да прегъвате: двата по-къси края прегънете леко, с цел да не изтече плънката, след което навийте кората на руло.

 нареждане баница

 навиване баница

Повторете процедурата и с останалите кори, тъй че би трябвало да получите четири рула. Затова в самото начало пребройте корите и ги разделете на 4 купчини по три-четири кори и надлежно разделете плънката на четири елементи.

 баница със заливка

Намажете приблизително огромна форма с олио и наредете готовите рула. Отгоре изсипете останалата примес. Загрейте фурната до 150 градуса, след което поставете баницата в горещата фурна за 10 минути. След това увеличете температурата на 180 градуса и се пече до хубаво зачервяване.

 баница с подготвени кори

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР